Om VIRAB

VIRAB, ett helsvenskt företag med kunder och leverantörer över hela världen. Vi är kanske främst kända för våra handdukstorkar men vi har även produkter som panelradiatorer, golvvärme, pex rör och vita kopplingar vilka vi presenterar här på vår hemsida.

VIRAB har valt att erbjuda ett brett produktsortiment med allt från lågprismodeller till mycket exklusiva modeller. Oavsett prisnivå håller alla våra produkter genomgående en mycket hög kvalitet. Vi har även ett stort utbud av tillbehör och anslutningsalternativ, allt för att Ni som kund ska finna en lösning som passar just Ert behov.

Våra ledord är design och kvalitet till rätt pris. Vår målsättning är att leda utvecklingen av designade produkter för badrum samt övriga utrymmen inomhus.

Välkommen in i vår värld av vackra, varma produkter för alla typer av hem!

VIRAB – kort och gott!

VIRAB VVS Produktion AB org nr: 556558-5683 grundades 1998 av Joacim Lindahl som har över 30 års erfarenhet av tillverkning och försäljning i VVS branschen.

VIRAB är ett privatägt företag med säte i Västerås där både lager och försäljning finns och vi har sedan starten 1998 sålt över 100.000 handdukstorkar till nöjda kunder.

 

Vår resa

Handdukstorkar är vår passion och vi har hållit på länge med de här produkterna, det började för ungefär 25 år sedan då vi först fick frågan av en kund om vi inte kunde börja tillverka handdukstorkar av bockade kopparrör som sedan skulle kromas eller lackeras vita.

Sagt och gjort så började vi utveckla vår första egna modell på handdukstork, vi stod många sena kvällar och nätter med ganska enkla verktyg och provade oss fram hur vi skulle bocka kopparrör utan att röret veckades eller fick skador som skulle förstöra utseende och funktion…

Efter ett par månader hade vi lyckats med vad vi ville och det var otroligt roligt att hämta våra första egentillverkade handdukstorkar ifrån krom-firma och lackering..

Vi startade samtidigt med att skicka fax med erbjudande om vår nya produkt till alla våra kunder ( ja fax var det bästa sättet att nå folk på den tiden 🙂 Döm om vår förvåning när vi inom bara någon vecka hade fått så otroligt många svar på vårat erbjudande med stora order.. mycket mer order (flera tusen) än vad vi hade föreställt oss så vi fick jobba dygnet runt för att klara av att leverera och det var både enormt roligt samtidigt som galet stressigt och ett hårt hantverk för att tillverka mot efterfrågan.

Tack o lov så klarade vi av den första anstormningen och vi anpassade oss med bättre utrustning för tillverkning och kunde göra både fler och finare torkar.

Vi har inte helt klart för oss hur många torkar vi har tillverkat och levererat i Sverige men med säkerhet är det långt över 100.000 st, när åren gått efter detta så har vi varit en av pionjärerna när det gäller vad vi idag kallar för handdukstorkar eller kombitorkar, vissa kallar modellerna för stegar och det är ju så en del av dom ser ut.

Det vi kan lova våra kunder både gamla och nya är att vi har funnits länge på marknaden och vi kommer finnas kvar mycket länge till för är det något vi kan så är det handdukstorkar så välkommen in och titta på alla de olika modeller vi har på vår hemsida men tänk också att om det är något Ni saknar eller önskar i fråga om färg, form eller funktion så tveka inte att kontakta oss, vi har ett enormt kontaktnät vad gäller olika tillverkare runt om i världen och kan oftast ta fram eller köpa hem de mest otroliga modeller till kunders förtjusning.

Vi är också stolta över att säga att vi har ett mycket stort lager ( ca 2000 st ) av handdukstorkar och tillbehör och kan i de allra flesta fall skicka Er nya tork samma dag vi får beställning på den eller om det är senare på dagen vi får en order så skickas den dagen efter.

Vi ställer mycket höga krav på våra produkter och på våra underleverantörer där både miljö och kvalitets medvetenhet är centrala delar i vårt arbete.

Vi hoppas att vår erfarenhet, kunskap och vår höga kvalitet på våra produkter ska locka Er att bli en av våra många nöjda kunder.

/ Joacim Lindahl 2021