Grattis till ditt köp av en vattenburen handdukstork! Att ha din handdukstork synkad med ditt vattenburna uppvärmningssystem är både smart och effektivt.

Så här kommer du igång!

Steg 1: Ansluta rör och ventiler

  • Montera vattenventilens stigarrör med tillhörande mutter i ett av de nedre hålen på torken – stigarröret har fasade kanter nedtill så att fast nyckel alternativt skiftnyckel kan användas. Täta gängorna med gängtejp eller lin o linolja.
    OBS: Det är viktigt att stigarröret monteras så att stigarrörets delade yta stämmer mot ventilens delade funktion, det vill säga det långa tilloppet skall stämma mot den del av ventilen som är markerad med pil som tillopp.
  • Därefter monteras ventildelen med den lekande mutter som nu sitter på torken. OBS: var noggrann med att den medföljande gummi o-ringen sitter på plats i spåret på ventilhuset för tätning av montaget.
  • Anslut din vattenburna handdukstork genom att ansluta rören för tillopp samt retur, där mutter och kona för M22 anslutning behövs (finns ej med i förpackningen då montage kan ske med antingen 12mm alternativt 15mm rör)

 

Steg 2: Reglering och luftning 

  • Ta därefter av skyddslocket där handratten skall monteras och skruva fast handratten först för hand och därefter med fast nyckel i nyckelgreppet. Kontrollera funktionen genom att vrida handratten fullt för öppning och stängning av ventilen.
  • Efter påsläpp av vatten skall torkens luftnippel öppnas för att avlufta torken så att full cirkulation kan uppnås.

Ventilen är som standard inställd för så kallat ”två-rörssystem” men kan enkelt ändras för användning i ett ”ett-rörssystem” om så önskas. (Se anvisningar som är bipackade i ventilens förpackning.)

Observera att ventilen är avsedd för användning i så kallat slutet syrefritt värmesystem.

Bra jobbat! Din vattenburna handdukstork är nu monterad och klar!