Är du sugen på att installera en handdukstork – kanske vill du också passa på att vara lite energismart? Det är nämligen fullt möjligt att ersätta sitt vanliga element med en handdukstork – bara handdukstorken har rätt storlek och är av en modell som är kompatibel med ditt hus. En annan bra sak med att kombinera handdukstork och element, är att du därmed inte bara får ett varmt badrum eller kanske hall – du får torra och varma handdukar och kläder, och du håller också kyla och eventuell fukt borta från ställen som annars är extra utsatta. Det tycker vi på Virab är smart!

Vattenburen handdukstork istället för element – hur fungerar det?

Oavsett vilket slags värmesystem du har i ditt hus – öppet, slutet (även varmvattenberedare) så går det alldeles utmärkt att koppla din handdukstork till ditt vattenburna värmesystem. Virab erbjuder handdukstorkar för det lilla så väl som det stora utrymmet – och budgeten. Vi har handdukstorkar av många olika format och design, i både rostfritt och vanligt stål, i kromat eller vit färgställning (kan även lackeras i vilken färg som önskas enligt RAL skalan).
Det man bör tänka på om man vill ha funktionen hos ett element hos sin handdukstork istället, är

Vilket typ av värmesystem har ditt hus?
Virabs handdukstorkar är kompatibla främst för slutna värmesystem, vilket de flesta moderna – eller renoverade hus – idag har. Det finns dock självklart även möjlighet att byta ut befintliga handdukstorkar i hus med VVC-system, men man måste då välja en handdukstork i rostfritt stål.
Fråga oss om du är osäker – vi hjälper dig gärna!

Vilken typ av uppvärmning vill du ha?
För den som ur värmesynpunkt vill använda sin handdukstork istället för ett vattenburet element, kan det vara klokt att välja en typ av kombitork: dvs med både vattenventil och elpatron. Det innebär att handdukstorken värms upp av det vattenburna värmesystemet vintertid, och under sommaren när värmen stängs av kan man istället värma upp handdukstorken genom en elpatron. På så sätt kan man få en handdukstork som vid behov är oberoende av ditt vattenburna värmesystem. För den som vill ha handdukstork istället för element, men kanske enbart har elvärme i sitt hus, finns det självklart också handdukstorkar som är anpassade för att enbart kopplas direkt in i elnätet.

Vilken typ av handdukstork ska jag välja?

Att ersätta ett element med handdukstork har många fördelar. Du kan placera din tork i vilket rum som helst, men förslagsvis i det rum som av olika anledningar bäst behöver lite extra värme, kanske saknar det bra solläge eller fönster. En god idé är också att satsa på en handdukstork vars yta motsvarar ditt elements yta, det vill säga en ganska stor modell eller en med många rör.

Oavsett om du vill byta ut elementet i ditt badrum till en handdukstork, eller om torken är tänkt att placeras i ett annat rum, så kan du lita på att Virab har en handdukstork som passar just dig och dina behov. Välkommen till oss!

Här hittar du alla våra handdukstorkar och radiatorer.